سلامت و تغذیه نمایش نسخه اصلی

آغاز برنامه پیشگیری از تنبلی چشم کودکان در مراکز مثبت زندگی | مجله ی مادر و کودک گوپی

رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور از آغاز برنامه کشوری پیشگیری از تنبلی چشم ویژه کودکان ۳ تا ۶ سال؛ در سال جاری خبر داد.

گروه اخبار گوپی 573

رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور از آغاز برنامه کشوری پیشگیری از تنبلی چشم ویژه کودکان ۳ تا ۶ سال؛ در سال جاری خبر داد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم ؛ فاطمه رضوان مدنی گفت: برنامه غربالگری آمبلیوپی با سابقه 25 ساله در سازمان بهزیستی از برنامه‌های موفق این سازمان در پیشگیری از معلولیت‌های ناشی از اختلالات بینایی است و  هر ساله حدود 70 تا 76 درصد از کودکان 3 تا 6 سال تحت غربالگری بینایی قرار می‌گیرند.
وی افزود: در سال 1400 با راه‌اندازی مراکز خدمات بهزیستی با عنوان مثبت زندگی (در حدود 2600 مرکز مثبت زندگی در محلات کشور راه‌اندازی شده است) و راه‌اندازی پایگاه‌های غربالگری بینایی در این مراکز، دسترسی افراد به پایگاه‌ها تسهیل شده است.
رضوان مدنی گفت: غربالگری بینایی در سه سطح غربال، تشخیص و مداخله انجام می‌شود که در سطح غربال کارشناسان آموزش‌دیده با استفاده از ابزار E چارت و در موارد لزوم استفاده از دستگاه غربالگری به این کار می‌پردازند و اگر کودک دارای اختلال شناخته شود به سطح بعدی یعنی اپتومتر ارجاع داده می‌شوند.
 
اخبار بیشتر در مجله ی مادر و کودک گوپی : نمیتوان انتظار شکوفا کردن استعداد کودکان را از والدین داشت!
 
رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور افزود: اپتومتریست‌ها پس از انجام ارزیابی‌های لازم  با تجویز عینک نسبت به اصلاح اختلال بینایی اقدام می‌کنند و در صورت نیاز برای تشخیص نهایی و یا انجام مداخلات جراحی به چشم پزشک ارجاع داده می‌شوند.
وی با اشاره به پیگیری مسئول غربالگری در خصوص تمامی ارجاعات تصریح کرد: همچنین برای اقشار محروم و نیازمند، بسته‌های حمایتی برای تأمین عینک و کمک هزینه جراحی از طرف سازمان بهزیستی در نظر گرفته شده که پرداخت می‌شود.
رضوان مدنی  خاطرنشان کرد: برنامه غربالگری در تمامی شهرها و روستاها انجام می‌شود. این برنامه قبلًا توسط مهدهای کودک و در حال حاضر توسط مراکز مثبت زندگی انجام می‌شود.
رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور افزود: پروتکل بهداشتی ویژه ایام کرونا با کمک وزارت بهداشت تهیه و برای اجرا به استان‌ها ابلاغ شده است اما با توجه به اینکه از ابتدای سال جاری تا به حال بسیاری از استان‌ها به لحاظ شیوع کرونا در وضع  قرمز هستند و طبق پروتکل ارسالی در مناطق قرمز این فعالیت انجام نمی‌شود؛ غربالگری امسال خیلی کم بوده است.
رضوان مدنی اظهار امیدواری کرد: با بهبود شرایط اپیدمی کرونا خانواده‌ها برای انجام غربالگری فرزندانشان سریع تر اقدام کنند.
وی از خانواده‌های ایرانی درخواست کرد به محض خارج شدن هر شهر و روستا از وضعیت قرمز بلافاصله خانواده‌ها بچه ها را به نزدیک‌ترین مرکز مثبت زندگی محلشان ببرند و اطمینان  داشته باشند که پروتکل‌های بهداشتی توسط غربالگران در این مراکز رعایت می‌شود، تا ان‌شاءالله از سلامت بینایی کودکان خود اطمینان حاصل کنند.