بیماران خاص در مطب دندانپزشکی - goopi.ir

بیماران خاص در مطب دندانپزشکی - goopi.ir

اختلالات خون ریزی دهنده و مشکلات دندانپزشکی
گروه بیماریها گوپی
1399/2/12
3 نظر

- goopi.irاگر شما یا فرزندتان به یکی از اختلالات خون ریزی دهنده مانند هموفیلی ، مبتلا باشید می دانید که گاهی رفتن به مطب دندان پزشکی و درمان های دندانپزشکی دردسرساز می شود و خون ریزی حین اعمال دندان پزشکی رخ می دهد و گاهی تا بستری شدن در بیمارستان هم پیش می رود. به همین دلیل شاید به دنبال راه هایی باشید که این دردسرها را کاهش دهید و یا از آنها پیشگیری کنید.

 

چندی پیش باخبر شدیم که یکی از محققان کشورمان موفق شده است طرحی را در کشور به اجرا گذارد که می توان به کمک آن بدون درد و خون ریزی درمان ریشه دندان ها را انجام داد. این روش شاید بتواند از بعضی از مشکلات شما بکاهد و پیش از اینکه به خارج کردن دندان یا خون ریزی پس از آن نیاز باشد، دندان ها را درمان کند.

● درمان عصب زنده دندان

این طرح با حضور جمعی از متخصصان و استادان دندانپزشکی از شهر اردکان یزد آغاز شده است. دکتر سعید عسگری که متخصص درمان بیماری های ریشه دندان است، می گوید: در این طرح، بدون عصب کشی با موادی که برای اولین بار در داخل کشور تولید شده است، دندان درمان می شود. این استاد دانشگاه شهید بهشتی می افزاید که استان های تهران، خراسان، فارس و یزد، استان هایی هستند که برای اجرای این طرح انتخاب شده اند و در طول اجرای طرح کسانی که تمایل داشته باشند این درمان برایشان انجام شود، به رایگان درمان می شوند و زیر نظر دندانپزشکان خواهند بود. دکتر عسگری مزایای طرح درمان عصب زنده را نسبت به روش عصب کشی معمول، نیاز به زمان کمتر، کاهش هزینه ها، تجهیزات مختصر، دسترسی آسان و کاهش درد و اضطراب بیماران دانست. در این روش، حداقل میزان لازم از بافت زنده درون دندان خارج می شود و به وسیله ماده جدیدتر ترمیم می شود که با این روش دوام و ماندگاری دندان معالجه شده افزایش می یابد.

● آزمایش خون

اگر شما و یا فرزندتان یکی از بیماری هایی که موجب اختلال در انعقاد خون می شوند (یا اختلال خون ریزی دهنده) دارید، پیش از هر درمان دندانپزشکی لازم است یک آزمایش خون انجام دهید. در این موارد، دندانپزشک برای شما یک برگه مشاوره می نویسد و شما این برگه را نزد متخصص بیماری های خونی خواهید برد چون ممکن است در اثر یک درمان دندانپزشکی معمولی، لثه ها و مخاط دهان تان شروع به خونریزی کند و این خون ریزی ها قابل کنترل نباشد. به همین دلیل است که پیش از انجام هرگونه عمل (درمان دندان پزشکی) لازم است از متخصص بیماری های خونی، تاییدیه دریافت کنید.

هموفیلی ها بخوانند

هموفیلی یکی از شایع ترین اختلالات خون ریزی دهنده است. اگر شما هموفیلی دارید و به خارج کردن دندان هایتان نیاز دارید، باید پیش از خارج کردن دندان هایتان زیر نظر متخصص بیماری های خونی، برخی از فاکتورهای خونی را دریافت کنید تا اگر پس از جراحی یا خارج کردن دندان هایتان دچار خون ریزی شدید، این خون ریزی کنترل شود. در صورتی که پس از خارج کردن دندان ها دچار درد شدید می توانید برای کاهش این درد از استامینوفن استفاده کنید. فراموش نکنید که شما نباید از آسپیرین استفاده کنید چون این قرص از انعقاد خون جلوگیری می کند و شما را که خود دچار اختلال در انعقاد خون هستید، دچار دردسر خواهد کرد. پس از جراحی دهان تان برای خارج کردن دندان ها و یا جراحی لثه باید یکی دو روز بعد به دندانپزشک مراجعه کنید تا وضعیت خون ریزی و التیام زخم بررسی شود.

 

● گاهی به دهانت نگاه کن

گرچه این روزها، اختلالات خون ریزی دهنده با پیشرفت هایی که در علم پزشکی و دندان پزشکی صورت گرفته به راحتی قابل کنترل هستند ولی ردپاهایی در دهان و لثه هایتان برجای می گذارند که اگر این نشانه ها را بشناسید، می توانید به موقع به دندان پزشک مراجعه کنید و از خطرات بعدی پیشگیری کنید: خون ریزی خود به خود: خون ریزی خود به خود از لثه تجربه ای است که شما ممکن است آن را هنگامی که از خواب بیدار شده اید و یا در طول روز تجربه کنید. کبودی لثه ها و مخاط: اگر شما در آیینه نگاهی به لثه هایتان بیندازید، ممکن است آثار کبودی، خون ریزی زیر لثه، زردی و یا رنگ پریدگی و یا حتی زخم را روی لثه هایتان پیدا کنید این آثار ممکن است روی کام، زبان و یا داخل مخاط گونه دیده شوند. لقی دندان ها و سوزش: در برخی از اختلالات خون ریزی دهنده، دندان ها ممکن است لق شوند و یا از جای خود حرکت کنند و جا به جا شوند. گاهی هم بی حسی و سوزش زبان و لب ها شما را ناراحت می کند. می توانید با کمک دندا پزشکتان از این عوارض بکاهید.

دانستن اینکه در روی صندلی دندا پزشکی ممکن است برای شما که به یکی از اختلالات خون ریزی دهنده مبتلا هستید، چه اتفاقاتی خواهد افتاد، شاید از نگرانی و اضطراب شما از مطب دندا پزشکی بکاهد. مطمین باشید اگر شرایط درمان های دندانپزشکی تحت کنترل دندانپزشک باشد، شما برای درمان های دندان پزشکی به هیچ خطری دچار نخواهید شد:

▪ بهداشت؛ امتیاز شما: اگر شما به بهداشت دهان و دندان هایتان اهمیت زیادی بدهید، در طول روز مسواک بزنید، با احتیاط میان دندا ن هایتان را نخ بکشید و از دهان شویه ها استفاده کنید، از بسیاری از مشکلات بعدی خواهید کاست.

عکس برداری با احتیاط: گاهی لازم است برای برخی درمان های دندا پزشکی از دندان هایتان عکس برداری شود. در این شرایط مراقب باشید تا تکنسین عکس را با دقت و احتیاط در دهان تان بگذارد تا لثه هایتان زخمی نشوند و خون ریزی نکنند.

تزریق بی حسی : شاید لازم باشد برای حتی تزریقات دندانپزشکی که احتمال خون ریزی مخاط دهان تان را افزایش می دهند، برخی فاکتورهای خونی را دریافت کنید.

▪ عصب کشی و ترمیم دندان ها: ترمیم ساده دندان ها و عصب کشی (درمان ریشه دندان های) غیرزنده را اغلب می توانید بدون مشکل و دردسر تحمل کنید و اغلب به جایگزینی فاکتورهای خونی نیازی وجود نخواهد داشت

تزریق بی حسی دندان 

جرم گیری و بروساژ دندان ها: اگر جرم های دندان هایتان بالای لثه باشند و برای برداشتن آنها نیازی به تماس با لثه نباشد به آسانی و بدون دریافت فاکتورهای خونی می توانید جرم گیری کنید و دندان هایتان را بروساژ کنید.

▪ شیری ها

▪ مرخص: اگر کودک تان به یکی از اختلالات خون ریزی دهنده مبتلا است، دقت کنید که وقتی دندان های شیری اش لق شد، باید آنها را به سرعت زیر نظر دندانپزشک از دهانش خارج کنید.


روزنامه سلامت

نظرات کاربران پیرامون این مطلب

انصراف از پاسخ به کاربر
 
پرسش
موافقم0
مخالفم0
ناردونه  (شنبه 29 آذر 1399)
پست های خوبی دارید مرسی از مجله مادر گوپی
پرسش
موافقم0
مخالفم0
گلی  (سه شنبه 2 دی 1399)
خسته نباشید میگم به گروه مجله مادر و کودک گوپی
پرسش
موافقم0
مخالفم0
گلی  (سه شنبه 2 دی 1399)
خسته نباشید میگم به گروه مجله مادر و کودک گوپی