آموزش نکات مالی به فرزندان

آموزش نکات مالی به فرزندان

یاد دادن مسائل مالی، اهمیت کار کردن، اهمیت درآمد داشتن و پس انداز به بچه‌ها می‌تواند آینده‌ی آن‌ها را زیر و رو کند. برای آموزش این موارد می‌توانید از روش‌های زیر استفاده کنید
گروه تربیت کودک گوپی
1399/6/4
1 نظر

 

1- کودک را استخدام کنید

اگر از یک بچه‌ سه یا چهار ساله بپرسید پول از کجا می‌آید، احتمالا می‌گوید از بانک! برای بچه‌ها درک کردن اینکه خانواده‌ها باید کار کنند تا از پس مخارج زندگی بربیایند آسان نیست. اما شما می‌توانید با توضیح دادن، فهمیدن مسئله را برایشان آسان کنید. به فرزندتان بگویید که هر کس باید برای تامین مخارجش کار کند و بابت میزان و کیفیت کاری که می‌کند، پول دریافت خواهد کرد. بعد از این توضیحات از او بپرسید آیا دوست دارد برای خودش شغلی داشته باشد و پول دربیاورد؟ با دریافت جواب مثبت، انواع راه‌های پول در آوردن را به او یاد بدهید. مثلا او را برای کمک کردن در شستن ماشینتان استخدام کنید و به او حقوق بدهید یا بخواهید اسباب‌بازی‌هایی را که دیگر سراغشان نمی‌رود، جدا کند و شما آن‌ها را روی سایت‌های دیوار یا شیپور برایش بفروشید. این کارها او را از بچگی با مفهوم درآمدزایی آشنا می‌کند.

2- مغازه بازی

اتاق فرزندتان را به عنوان مغازه در نظر بگیرید و از او دعوت کنید به اتاق بیاید و شروع به خرید کند. اگر دبستانی است و از اعداد سر در می‌آورد می‌توانید روی بعضی لباس‌ها و اسباب بازی‌ها برچسب قیمت نصب کنید و روی بعضی‌هایشان تخفیف بدهید. بعد هم مبلغی پول به او بدهید و بخواهید چیزهایی را که برایش لیست کرده‌اید، با مناسب‌ترین قیمت تهیه کند. بعد از این تمرین می‌توانید او را به همراه خودتان برای خرید به فروشگاه ببرید و خرج کردن پول در دنیای واقعی را یادش بدهید.
 

3- نگاهش را تغییر دهید

فرق بین احتیاج داشتن و خواستن را به فرزندتان یاد بدهید. به او بگویید چیزهایی که به آن‌ها احتیاج دارد ضروری هستند، مثل آب، غذا، سقفی که روی سرش باشد و اما وجود چیزهایی که صرفا آن‌ها را دوست دارد و می‌خواهد ضروری نیست. برای نمونه او به دفتر مشق نیاز دارد، اما دفتر مشقی که عکس کارتونی داشته باشد را می‌خواهد و دوست دارد. بعد هم یادش بدهید که باید اولویت را به چیزهایی بدهد که به آن‌ها احتیاج دارد. محض محکم‌کاری قلکی درست کنید و هر بار که به جای استفاده از عبارت «دوست دارم فلان چیز را داشته باشم»، اشتباهی گفت به فلان چیز احتیاج دارم، مجبورش کنید که یک سکه داخل قلک بیندازد. با این کار نسبت به کلمه‌هایی که به کار می‌برد حساسیت بیشتری به خرج می‌دهد.

آموزش نکات مالی به فرزندان
بیشتر بخوانید(( هوش هیجانی و موفقیت ))

4- آموزش تعامل با حساب

تا زمانی که به بچه‌ها پول ندهید، مدیریتش را یاد نمی‌گیرند. لازم هم نیست پول را به صورت نقدی به آن‌ها بدهید. می‌توانید برایشان حساب پس‌انداز باز کنید و هر ماه با او به بانک بروید و برایش پول بریزید، دیدن این روند برای او یک درس است. می‌توانید هم قلکش را به بانک او تبدیل کنید. زمانی که نوبت به خرید چیزی رسید که برایش ضروری به نظر می‌رسید، مثل یک بانک‌دار با او طرف شوید. برای مثال از او بپرسید برای خرید کوله‌ای که نیاز دارد، تمام پولش را می‌خواهد یا بخشی از آن را؟ این کارها او را با مسائل مالی آشنا می‌کند.
 

5- پرداخت سود

برای تشویق کردن بچه‌ها به پس‌انداز، از روش‌های مختلف استفاده کنید. مثلا به آن‌ها بگویید در ازای هر پنج هزار تومانی که پس‌انداز کنند، در زمان مشخص، مثلا آخر هر ماه، به آن‌ها پانصد تومان هدیه می‌دهید. این کار باعث می‌شود پول را به چشم ریگ نگاه نکنند و نسبت به حفظ آن کوشا باشند.

نظرات کاربران پیرامون این مطلب

انصراف از پاسخ به کاربر
 
پرسش
موافقم0
مخالفم0
مهسا  (دوشنبه 3 آذر 1399)
خسته نباشید میگم به گروه مجله مادر و کودک گوپی