بـه خـودت اعـتـمـاد کـن !

بـه خـودت اعـتـمـاد کـن !

اعتماد به نفس پایین ممکن است د رشرایط مختلف ایجاد شود . د ر محیط های اجتماعی، ممکن است با افراد ی سر و کار د اشته باشید که شما را تحقیر می کنند . وضعیت ظاهری تان نیز تا حد زیاد ی د ر این زمینه موثر است. محیطی که د ر آن به د نیا آمد ه و پرورش یافته اید ، نیز بسیار روی اعتماد به نفس تاثیر د ارد .
گروه روانشناسی گوپی
1399/2/12
0 نظر

آیا معمولاً توانایی های خود را زیر سؤال می برید ؟ اگـر ایـنطـور اسـت، احـتـمالاً شما د چار کمبود اعـتـمـاد به نفس هستیـد .

 

افراد بسیاری هستند که از همه توانایی های خود به طور کامل استفـاد ه نمی کنند ،ممکن است شما هم یکی از همین افراد باشید و به جای انجام کارهای مفید و سود مند ، همیشه به این مسیله فکر کنید که چه زند گی بی مصرفی د ارید و چقد ر محیط اطرافتان کسل کنند ه است. اگـر چـه مـمکن اسـت که کمی از خود د ور افتاد ه باشید و ارزش خود را فراموش کرد ه باشید ، اما هیچگاه برای تغییر د یر نیست.

● اعتماد به نفس چیست؟

اعتماد به نفس، به میزان علاقه، اطمینان و غروری که هر فرد نسبت به خود د ارد ، گفته می شود . هر چند ممکن است افراد ی باشند که د ر هیچ زمینه ای اعتماد به نفس ند اشته باشند ؛ اما معمولاً کمبود اعتماد به نفس افراد د ر جنبه های به خصوص هر فرد است. به طور مثال، آنها که از لحاظ ظاهر اعتماد به نفس ند ارند ، زند گی اجتماعی برایشان بسیار د شوار می شود . این افراد تصور می کنند که د ر مجامع عمومی کسی به آنها توجه نمی کند . کمبود اعتماد به نفس، منجر به فقد ان انگیزه و علاقه د ر فرد برای پیشرفت می شود ؛ اما اگر این مسیله را د ر مقیاس کلی تر بررسی کنیم، فرد فاقد اعتماد به نفس ممکن است از انجام همه کارها سر باز زند و بی هد ف باشد ، فقط به این د لیل که تصور می کند توانایی انجام کاری را ند ارد .

● علت فقد ان اعتماد به نفس

اعتماد به نفس پایین ممکن است د رشرایط مختلف ایجاد شود . د ر محیط های اجتماعی، ممکن است با افراد ی سر و کار د اشته باشید که شما را تحقیر می کنند . وضعیت ظاهری تان نیز تا حد زیاد ی د ر این زمینه موثر است. محیطی که د ر آن به د نیا آمد ه و پرورش یافته اید ، نیز بسیار روی اعتماد به نفس تاثیر د ارد . بچه ای که هیچ وقت احساس نکرد ه است فرد ی به خصوص است و از طرف والد ین حمایت نشد ه است، با این تفکر رشد می کند که هیچ کس او را د وست ند ارد و برای او ارزشی قایل نیست. محیط کار شما نیز روی اعتماد به نفستان تاثیر د ارد . اگر کارهایتان مورد تشویق قرار نگیرد و توجهی به آنها نشود و همکارانتان وجود تان را ناد ید ه بگیرند ، اعتماد به نفستان کاهش پید ا می کند . چون عوامل بسیاری ممکن است به از د ست د اد ن اعتماد به نفس بینجامد ، می توان گفت که همه د ر معرض خطر ابتلا به آن هستند ؛ اما بعضی شرایط نسبتاً جد ی تری د ارند . همه انسان ها ممکن است د ر یک جنبه از زند گی خود احساس کمبود اعتماد به نفس د اشته باشند . اما همیشه راه هایی برای مقابله با این مشکل وجود د ارد . د ر اینجا راه هایی را به شما معرفی می کنیم که با انجام آنها بتوانید ارزش خود را د ر نظر خود تان بالاتر ببرید و اعتماد به نفستان را افزایش د هید . اگر می خواهید اعتماد به نفستان را د وباره به د ست آورید ، شش راه به شما معرفی می کنیم:

1) خود را با د یگران مقایسه نکنید

همیشه به یاد د اشته باشید که انسان ها با هم متفاوت اند . د لیلی ند ارد که همه افراد ، توانایی های یکسانی د اشته باشند و کارهای مشابهی انجام د هند . اگر سعی کنید که خود را با هر کسی که سر راهتان قرار می گیرد مقایسه کنید ، خیلی زود از خود تان خسته و د لسرد می شوید و د یگر قد رت انجام کاری را نخواهید د اشت.

2) خود را د ست کم نگیرید

سعی کنید ارزش خود را به عنوان یک انسان کشف کنید . تصور نکنید که اگر کسی از شما خوشش نیامد و شما را فرد جالبی تصور نکرد ، تصور همه مرد م این است. افراد زیاد ی هستند که شما را د وست می د ارند و برایتان ارزش قایل اند .

3) فهرستی از کارهای موفقتان، تهیه کنید

سعی کنید روی موفقیت هایتان متمرکز شوید . اما اگر چنین چیزی د ر سابقه کاری تان پید ا نکرد ید ، اصلاً ناراحت نشوید . شاید توانایی د ر شما وجود د ارد که هنوز کشفش نکرد ه اید . سعی کنید لیستی از کارهای انجام شد ه تان تهیه کنید . مهم نیست که کوتاه یا بلند باشد . با اینکه حتی ممکن است نتوانید فکرش را بکنید اما همین کارها می تواند اعتماد شما را د وباره به خود تان جلب کند .

4) سر خود را بیشتر گرم کنید

سعی کنید تفریحاتی برای خود د رست کنید که به آنها علاقه د ارید . ممکن است به کتاب خواند ن علاقه مند باشید ، یا ورزش کرد ن یا هر کار د یگری...هر چه زمان بیشتری به انجام کارهای مورد علاقه تان اختصاص د هید ، کمتر وقت برای سرزنش خود و متاسف شد ن برای خود تان خواهید گذاشت. اما مسیله مهم تر این است که این کار باعث می شود شما احساس مفید بود ن کنید و این به شما هد ف می د هد .

5) با افراد مثبت نشست و برخاست کنید

گاهی اوقات بود ن د ر جمع افراد ی که از خود تان هم د لسرد تر و افسرد ه تر هستند ، بیشتر به ضررتان خواهد بود . به جای رفت و آمد با چنین افراد ی، سعی کنید با افراد ی مراود ه کنید که می توانند شما را شاد کنند . اطرافتان را از د وستانی پر کنید که شما را قبول د ارند ، این می تواند سبب شود که شما هم خود تان را قبول د اشته باشید .

6) د ر جلسات روانشناسی شرکت کنید .

امروزه، د رمان های زیاد ی برای مشکل کمبود اعتماد به نفس پیشنهاد می شود . مجمع های بسیاری هم برای این منظور تشکیل می شود . به این افراد توصیه می شود که د ر جلسات روانشناسی شرکت کنند ؛ چون بسیار موثر است. کتاب ها و نوارهای زیاد ی هم د ر این زمینه ارایه می شود . با خود تان صاد ق باشید شما فقط یکبار به د نیا می آیید و همین یکبار هم زند گی خیلی کوتاهی خواهید د اشت، پس نگذارید که د یگران مانع شاد ی شما شوند . سعی کنید که توانایی های خود را بشناسید و ببینید که د ر چه زمینه هایی فرد ی ویژه هستید . افراد ی که نمی توانند توانایی های شما را ببینند ، ارزش این را ند ارند که د ور و برتان باشند .


روزنامه اطلاعات

نظرات کاربران پیرامون این مطلب

انصراف از پاسخ به کاربر