اثر عصاره هیدروالکلی گیاه بادرنجبویه در پیشگیری از تشنج ناشی از نیکوتین در موش سفید

اثر عصاره هیدروالکلی گیاه بادرنجبویه در پیشگیری از تشنج ناشی از نیکوتین در موش سفید

اثر عصاره هیدروالکلی گیاه بادرنجبویه در پیشگیری از تشنج ناشی از نیکوتین در موش سفید

در بیماری صرع، تشنج از جمله علایمی است که به علت فعالیت الکتریکی غیرطبیعی مغز دیده می شود.
گروه دارو و درمان گوپی
1399/2/12
0 نظر

● سابقه و هدف:

 

در بیماری صرع، تشنج از جمله علایمی است که به علت فعالیت الکتریکی غیرطبیعی مغز دیده می شود. عصاره هیدروالکلی گیاه بادرنجبویه که در طب سنتی به عنوان ضد تشنج از آن یاد شده، بر تشج حاصل از نیکوتین در موش سفید کوچک مورد مطالعه قرار گرفت.

● مواد و روش ها:

در این مطالعه از شش گروه هشت تایی موش سفید استناد شد، که به گروه کنترل، سرم فیزیولوژی 10 ml/kg به صورت داخل صفاقی تزریق گردید. پس از تهیه عصاره هیدروالکلی بادرنجبویه به روش خیساندن، این عصاره در 5 دوز 200، 400، 600، 800 و 1000 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن حیوان: به طور جداگانه در یکی از 4 زمان 0،15،30 و 45 دقیقه قبل از تزریق نیکوتین، به موش تزریق و در هر مورد، فاکتورهای شروع تشنج، مدت تشنج، دوام تشنج و تعداد مرگ و میر مورد بررسی قرار گرفت.

● یافته ها:

تزریق دوزهای 800 و 1000 میلی گرم عصاره به ازای هر کیلوگرم وزن بدن حیوان در فواصل زمانی 15، 30 و 45 دقیقه و دوز 600 mg/kg عصاره، 30 دقیقه قبل از تزریق نیکوتین به صورت معنی داری (p<0.05) باعث افزایش دوام تشنج گردید. هیچ کدام از دوزهای به کار رفته، فواصل زمانی ذکر شده، کیت شدت تشنج را به صورت معنی داری تغییر ندادند.

● نتیجه گیری:

نتایج فوق نشان می دهد که عصاره هیدروالکلی گیاه بادرنجبویه می تواند باعث افزایش دوام و شروع تشنج ناشی از نیکوتین گردد.

اثر عصاره هیدروالکلی گیاه بادرنجبویه در پیشگیری از تشنج ناشی از نیکوتین در موش سفید osareye hidroalkoli badranjabobe pdf 118 KB application pdf
اردشیر ارضی مهران شفیعی
پایگاه اطلاعات علمی

نظرات کاربران پیرامون این مطلب

انصراف از پاسخ به کاربر