فشار خون، علل و عوامل آن

فشار خون، علل و عوامل آن

گاهـی اوقـات فشارهای زندگی باعث می شود که جلوی دیگران وانمود کنید که فشار خون دارید.اما آیا فکر کرده اید که ممکن است واقعاً; فشار خون داشته بــاشید ولی از آن بـی خـبـر بـاشــید؟ بــا وجود آماری که خبر از 12 میـلـیـون ایـرانی مـبـتلا به فشار خون میدهد، شما چگونه میتوانید مـطمین باشید که در خطر ابتلا به آن نیستید؟ علت های آن را بـرایـتان بیان می کنیم
گروه بیماریها گوپی
1399/2/12
0 نظر

گاهـی اوقـات فشارهای زندگی باعث می شود که جلوی دیگران وانمود کنید که فشار خون دارید.اما آیا فکر کرده اید که ممکن است واقعاً; فشار خون داشته بــاشید ولی از آن بـی خـبـر بـاشــید؟ بــا وجود آماری که خبر از 12 میـلـیـون ایـرانی مـبـتلا به فشار خون میدهد، شما چگونه میتوانید مـطمین باشید که در خطر ابتلا به آن نیستید؟ علت های آن را بـرایـتان بیان می کنیم. مطالعه کنید و از این مسیله مطمین شوید. فـــشار خون بالا، زمانی ایجاد می شود که فشار خون در دیواره رگ ها بیش از حد معمول بالا رود. این وضعیت بسیار خطرناک است، زیرا گاهی اوقات تاثیرات مخرب آن در مرور زمان افزایش می یابد. و حتی ممکن است تا زمانی که به بالا ترین حد ممکن نرسیده باشد، مشخص نشود

 

و این مسیله باعث شده است که گاهی از فشـار خـون بـــــــه " کشنده آرام " هم یاد کنند.

مخالف آن، یعنی فشار خون پایین زمانی اتفاق می افتد که فشاری که خون را در رگها به سمت قلب و مغز و سایر اعضاء داخلی بدن می رساند، بسیار کم شود که باعث سر گیجه و منگی می شود.

● عوامل فشار خون

عوامل بسیاری منجر به فشار خون می شوند که شامل عوامل وراثتی، چاقی، مصرف بالای الکل ، مصرف بالای سدیم و سن بالا است. همچنین زیاد یکجا نشستن، فشارهای عصبی، مصرف کم پتاسیم و کلسیم و مقاومت در برابر انسولین نیز باعث بالا رفتن فشار خون می شود.

آمریکایی ها و افریقایی ها بیشتر در معرض ابتلا به فشار خون هستند. بنابر تحقیقاتی که در مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها شده است، %64 همه مرد های بالای 75 سال مبتلا به فشار خون هستند.

هر چند، بالا بودن فشار خون همیشه نشان دهنده ابتلا به این عارضه نیست. بعضی افراد گاهی وقتی برای اندازه گیری فشار خونشان به مراکز درمانی می روند، خواه نا خواه فشار خونشان بالا می رود.

● فشار خون چگونه اندازه گیری می شود؟

برای اندازه گیری فشار خون، دو عدد باید مورد توجه قرار بگیرد: عدد سیستولی (انقباض قلب) و عدد دیاستولی (انبساط قلب).

▪ عدد سیستولی: فشار خون در مقابل دیواره ی رگ ها وقتی قلب تازه از تلمبه زدن متوقف شده است. این عدد اول یا بالایی است که خوانده می شود. معمولاً; روی 100 یا بالاتر از آن قرار دارد. بین 120 تا 135 حالت نرمال است.

▪ عدد دیاستولی: فشار خون در دیواره ی رگ ها بین هر ضربان قلب، زمانی که قلب در حالت استراحت قرار دارد است. این عدد دوم یا پایینی است که خوانده می شود. معمولاً; روی 85 یا پایین تر باید باشد.

● انواع فشار خون

چهار نوع فشار خون وجود دارد:

▪ مطلوب

▪ نرمال

▪ بالاتر از نرمال

▪ بالا

● فشار خون بالا نیز به سه نوع تقسیم بندی می شوند. در زیر انواع این فشار خون ها و راه های درمانشان را بررسیمی کنیم.

● علایم

تا زمانی که صدمات ایجاد شده توسط فشار خون در بدن نمایان نشده اند، هیچ نشانه یا علامتی برای آن وجود ندارد. در مراحل جدی تر فشار خون بالا (مرحله 2 و 3) بیمار دچار سردرد، تهوع و استفراغ و اختلالات بینایی می شود.

با مرور زمان شدید تر شدن این عارضه ممکن است باعث مسدود، باریک و ضعیف تر کردن رگ ها شود. این مسیله باعث لخته شدن خون می شود که ممکن است به قلب و رگ ها، کلیه ها و شبکه چشم صدمه وارد کند.

● تشخیص

پزشکتان ممکن است در معاینات سالانه خود، فشار خونتان را نیز اندازه گیری کند و این زمانی است که ممکن است تازه متوجه شوید که فشار خونتان بالاتر از حد نرمال است. اگر شک دارید، می توانید همیشه با مراجعه به داروخانه ها فشار خونتان را تست کنید و اگر عدد آن بالاتر از نرمال بود با پزشک خود تطبیق دهید تا از آن مطمین شوید.

به طور معمول، تشخیص فشار خون بالا زمانی اتفاق می افتد که به دفعات متعدد فشار خونتان بالاتر از 140 تا 190 خوانده شود.

● درمان

فشار خون بالایی که در مراحل اولیه قرار دارد و کمی بالاتر از حد نرمال است ممکن است با تغییر روش های زندگی مثل کم کردن وزن، ترک عادات بد غذایی ، مصرف کم تر نمک و روغن، ترک سیگار، عدم استفاده از مشروبات الکلی، کم تر کردن فشارهای عصبی و ورزش کردن درمان شود. گاهی لازم است که فشار خونتان را در منزل اندازه بگیرید تا مطمین شوید که تغییرات انجام شده نتیجه بخش بوده است یا خیر.

● معالجه

اگر فشار خون به مراحل 2 و 3 برسد، معالجه آن ضروری است. این جا به 4 دسته از داروهایی که برای معالجه فشار خون بالا استفاده می شوند اشاره می کنیم:

بازدارنده های ACE که از رها شدن هورمونی به نام آنژیوتنشن در بدن جلوگیری می کند و بنابراین باعث باز شدن رگ های خونی می شود.

ادرار آورها که با دفع نمک و آب های زاید در بدن به این مسیله کمک می کنند.

داروهای مهار کننده تپش قلب که باعث کند تر شدن ضربان قلب می شوند و به همین ترتیب فشار را نیز پایین می آورند.

داروهای گشاد کننده رگ ها که رگ های خونی را باز کرده و میزان تلاشی را که قلب باید صرف تلمبه کردن خون به همه نقاط بدن کند را پایین می آورد.

● گوش به زنگ باشید!

مانند سایر مسایل مربوط به قلب ، در مورد این مسیله هم باید بسیار محتاط و مراقب باشید. اگر فعال باشید، سیگار نکشید، از یک رژیم غذایی متعادل استفاده کنید، مصرف نمک را پایین بیاورید و با بدنتان به نحو احسن رفتار کنید، می توانید جلوی بسیاری از صدمات ناشی از فشار خون بالا را در بدنتان بگیرید. بسیار مراقب فشار خونتان باشید چون می تواند آغازی برای مشکلات قلبی باشد.


نقل از http www mardoman com
بانک مقالات فارسی

نظرات کاربران پیرامون این مطلب

انصراف از پاسخ به کاربر