چگونه از تب یونجه ( رینیت آلرژیک ) خلاص شویم ؟

چگونه از تب یونجه ( رینیت آلرژیک ) خلاص شویم ؟

تب یونجه نام دیگر بیماری رینیت آلرژیک است . شرایطی که بصورت فصلی روی مردم اثر می گذراد .
گروه بیماریها گوپی
1399/2/12
1 نظر

فصل تابستان برای کسانی که تب یونجه ( رینیت آلرژیک ) دارند فصل عطسه می باشد . برای آنها مادر طبیعت ذرات ریزی را می فرستد که بصورت ناپیدا در هوا می باشند و به شکل گرده گیاهان و هاگ قارچ ها می باشد .

 

اگر از تب یونجه رنج می برید بهتر است بدانید که تنها نیستید .

● چرا من عطسه می کنم ؟

تب یونجه نام دیگر بیماری رینیت آلرژیک است . شرایطی که بصورت فصلی روی مردم اثر می گذراد . مردمی که به هاگ ها و گرده ها حساس هستند و از طرف دیگر مردمی که به گرد و خاک منزل و یا خز و پشم حیوانات حساسیت دارند . هر چند که این عوامل بر افرادی که زمینه حساسیت را داشته باشند حساسیت می گذارد .

مشکلات زمانی اتفاق می افتند که سیستم ایمنی فرد واکنش نشان می دهد به گرده ها ، هاگ ها ، گرد و غبار ، یا دیگر مواد خارجی هجوم آورنده واکنش نشان می دهد . نتیجه آن آبریزش بینی ، عطسه ، سرفه ، خارش چشم و بینی و گلو ، گرفتگی گلو و گاهی ایجاد حلقه سیاه زیر چشم ها است .

● گرده های مزاحم :

گرده های حساسیت زا که در بهار و تابستان و پاییز شایع اند از درختان ، بوته ها و علف های هرز سرچشمه می گیرد . درختانی که محصولات آلرژیک تولید می کنند عبارتند از : بلوط - درخت زبان گنجشک - نارون قرمز - گردوی آمریکایی - سرو کوهی و ... اما خلاص شدن از این ذرات از محیط اطرافمان آسان نیست . زیرا جریان باد این ذرات را از منبع دور با خود می آورد . شگفت آور اینست که بیشتر گلها نمی توانند محصولات حساسیت زا تولید کنند زیرا گرده آنها بسیار بزرگ و سنگین است و محتمل است که توسط حشرات منتقل شود تا توسط جریان هوا .

● عامل بازدارنده قارچها

در آب و هوای سرد فصل انتشار هاگ های حساسیت زا مشابه گرده های حساسیت زا است . اما تا اواخر پاییز طول می کشد . در آب و هوای یخبندان و زمانی که برف زمین را می پوشاند این عمل از انتشار هاگ ها جلوگیری می کند . اما در آب و هوای گرم در تمام طول سال احتمال انتشار وسیع هاگ های حساسیت زا وجود دارد . مانند گیاهان فقط تعداد کمی از قارچها حساسیت زا هستند . عواملی که بر رشد و تجمع قارچها مؤ;ثر است عبارتست از :

رطوبت ، سایه ، که این عوامل می تواند باعث تجمع قارچها در محلهای مرطوب مانند حمام و یا صندوق خانه ها ( پستو ) شود .

● عوامل خط اول مؤ;ثر در بیماری در خانه

افرادی که علایم تب یونجه را در تمام طول سال دارند احتمالاً; به ذرات گرد و غبار خانه و یا کرک ها و پرهای ریز داخل متکا و یا خز و یا پوست حیوانات اهلی و دست آموز حساسیت دارند . هنگامی که این ذرات را زیر میکروسکوپ نگاه می کنیم این ذرات خانگی مخلوطی از - پر - باکتری - هاگ - ذره های غذا - و اسپورهاست . در مناطق شهری حتی فضولات سوسکهای حمام می تواند ایجاد علایم حساسیت نماید . البته این پوشش حیوانات و خز حیوانات نیست که باعث حساسیت می شود بلکه ذرات پروتیین موجود در بزاق آنهاست که در پوست آنها ته نشین می شود . ( هنگامی که حیوان خود را با آب دهان و لیسیدن تمیز میکند ) از آنجا که گربه ها این کار را بصورت مداوم و زیاد انجام می دهند بنابراین یکی از مشکلات عمده ایجاد شده مربوطه به آنهاست .

● کنترل بیماری

یکی از مهمترین مسایل اینست که تب یونجه تحت کنترل باشد زیرا اگر درمان نشود ممکن است عوارضی از قبیل عفونت سینوسها ، سردرد سینوسی ، خستگی مزمن ، عفونت گوش و حتی آسم حادث شود و این احساس ضعف و بیماری همیشگی خواب را منقطع کرده و شخص را تحریک پذیر می سازد .

راحت شدن و خلاص شدن از حساسیت زاها نیازمند 2 چیز مهم است :

1) در معرض آنها قرار نگیریم .

2) درمان علایم ناشی از حساسیت .

● در معرض گرده ها و مواد حساسیت زا قرار نگیریم

▪ از ورزش کردن در هوای آزاد هنگام صبح خودداری کنیم زیرا در این زمان بیشترین تعداد گرده ها در هوا وجود دارد . می توان جهت کسب چگونگی وضع آب و هوا به رادیو یا تلویزیون ویا روزنامه ها مراجعه کرد .

▪ پنجره اطاق خواب خود را هنگام شب بسته نگهدارید .

▪ از جارو کشیدن ، گردگیری و چمن زنی یا چیدن علفهای هرز خودداری کنید . اگر شما باید این کارها را انجام دهید حتماً; از یک ماسک و یا فیلتر استفاده کنید .

▪ توقف نکردن در محیطی که میزان گرده موجود در هوای آنجا بالاست . دستگاه تهویه مطبوع رطوبت را کاهش داده و سطح گرده ها را در منزل پایین می آورد و به شما اجازه می دهد تا پنجره های منزل خود را بسته نگاه دارید . هم چنین پاک کننده های هوا نیز می توانند کمک کننده باشند .

اگر مواد حساسیت زای خانگی وجود دارد موارد زیر را انجام دهید :

▪ حیوانات اهلی و گیاهان را در خارج از منزل نگهدارید و یا حداقل خارج از اطاق خواب نگهداری کنید .

▪ استفاده نکردن از وسایلی که باعث تجمع گرد و غبار در منزل می شود : مانند قالی ، پرده کرکره ، و یا بالش های پردار و راحتی بخش .

▪ احاطه کردن بالش و تشک و یا وسایل راحتی بخش با یک پوشش مناسب و ضخیم که اجازه خروج ذرات ریز را ندهد .

▪ ملافه های خود را با آب 130 درجه فارنهایت به بالاتر بشویید تا قارچها و هایت ها کشته شوند .

▪ گرفتن رطوبت زیرزمین و خالی کردن مخازن آبی که به مدت طولانی نگهداری آب در آن نگهداری می کنیم .

● اداره کردن و کنترل علایم

اگر دوری کردن از مواد حساسیت زا نتواند علایم شما را کاهش دهد یکی از چندین راه درمان طبی می تواند برای شما مؤ;ثر باشد . پایه و اساس انتخاب دارویی شما باید روی برطرف کردن علایمی باشد که شما را بیشتر آزار می دهد .

▪ آنتی هیستامینها :

عطسه ، آب ریزش بینی و خارش چشم و بینی و گلو را کاهش می دهد . اگر گرفتگی و احتقان بینی مشکل اصلی شماست می توانید از داروهای ضد احتقان استفاده کنید . بسیاری از محصولات دارویی ترکیبی از آنتی هیستامین و ضد احتقان می باشند . افراد در مقابل این درمانها واکنش های مختلف نشان می دهند . لذا اگر بعد از 5 روز استفاده از یک دارو به نتیجه مطلوب نرسیدید باید داروی دیگری انتخاب کنید .

اگر علایم شما بدتر شد و یا از داروهای زیادی استفاده می کنید حتماً; به پزشک معالج خود مراجعه کنید . پزشک شما ممکن است با انجام یک تست طبی علت احتمالی حساسیت شما را مشخص نماید و یک نسخه خوب برای شما تجویز کند که می تواند شامل داروهای آنتی هیستامین ، استروییدهای موضعی بینی و یا کرومولین سدیم باشد . اگر حساسیت شما شدید باشد ممکن است پزشک شما از درمانهای تزریقی استفاده کند .

اگر تب یونجه شما را هر سال در زمان خاصی گرفتار می کند به خود جرأ;ت دهید و بگویید که این علایم مانند علایم قبلی نیست و با یک برنامه پیشگیری کننده و طبی یک فصل خوب و لذت بخش را پشت سر گذارید .

چگونه فصل بیماری خود را به خوبی پشت سر بگذرایم :

تب یونجه و ورزش نمی توانند ترکیب خوبی باشند و ورزش کردن با عطسه و آبریزش بینی بسیار ناراحت کننده و کشنده است و رنج و عذاب خود را به همراه دارد . موقعیت و حالت بعضی از ورزشها به گونه ای که افراد را در معرض گرده ها و قارچهایی قرار می دهد که این افراد می خواهند از آنها دوری کنند . اما توصیه های ساده زیر می تواند به شما کمک کند حتی زمانی که در معرض هاگها و قارچها قرار دارید .

▪ داروی تجویز شده توسط پزشکتان را قبل از انجام ورزش مصرف کنید اینکار ممکن است از گسترش علایم در طول فعالیت جلوگیری کند .

▪ فعالیتهای خود را با فصلهای مختلف سال جور کنید . برای مثال شما می توانید ( زمانی که مقدار مواد حساسیتزا در هوا فراوان است ) به جای گلف ، تنیس بازی کنید . و یا بجای دویدن در بیرون منزل و در هوای آزاد از دستگاه استفاده کنید .

▪ فعالیتهایی که باید در هوای آزاد انجام دهید هنگام ظهر ( چون در این هنگام کمترین میزان گرده در هوا وجود دارد ) برنامه ریزی کنید .

▪ زمانی از روز را که دریافته اید بهترین زمان برای شماست جهت ورزش انتخاب کنید .

▪ اگر شما دوچرخه سوار و یا دونده هستید باید مسیر حرکت خود را در فصل حساسیت زا تغییر داده و از مسیری حرکت کنید که کمترین میزان مواد حساسیت زا را داشته باشد .


میکرو فارس

نظرات کاربران پیرامون این مطلب

انصراف از پاسخ به کاربر
 
پرسش
موافقم0
مخالفم0
امیری  (پنج شنبه 18 دی 1399)
سلام مقاله ها عالی و درجه یک بودند ممنونم از گوپی